Westfriese Folkloredagen in Schagen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Vanaf 4 juli biedt het Noord-Hollandse Schagen (ten noorden van Alkmaar) tien achtereenvolgende donderdagen de West-Friese Folkloredagen (2016: klik hier). Iedere dag heeft een eigen thema. De eerste dag (4 juli) staan ambachten centraal, de week erop is Dag van de Dans, 18 juli Dag van het Dier en Eerste Verzameldag en 25 juli Dag van de Klederdracht. Donderdag 1 augustus is Dag van het Orgel, 8 augustus Gastdag, 15 augustus Dag van het Kind, 22 augustus vindt de Ringstekerij plaats rond de Kerk op de Markt en 29 augustus de Verzameldag. Donderdag 5 september is de slotdag.

Naast een eigen thema heeft iedere donderdag dezelfde vaste elementen, zoals de optocht vanaf 10.45 uur, het dansfestival rond half twaalf bij de Grote kerk op de Markt, de Broodmaaltijd voor de kinderdansgroep van die dag om 12 uur. Verder heeft Schagen nogal wat musea: Museum Vreeburg met daarachter het Rijtuigenmuseum, Museumboerderij Vreeburg, het Streekmuseum in de gerestaureerde 17e-eeuwse stadsboerderij, Automuseum Schagen en Museum Slag van de Somme.

Lees ook:Westfriese Folkloredagen 2016 in Schagen
Lees ook:Schagen Internationaal Folklore Festival 2011
Lees ook:Meppeldagen 2010
Lees ook:Donderdag Meppeldag
Lees ook:Meppeldagen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>