Evoluon Eindhoven heropent voor publiek

Het Evoluon in Eindhoven gaat komende zomer weer open voor het publiek. De koepel van het gebouw gaat een tentoonstelling huisvesten over het menselijke brein. Dat heeft eigenaar Philips bekendgemaakt. Het Evoluon werd in 1966 geopend ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het elektronicaconcern. Met de vorm van een vliegende schotel geldt het nog steeds als futuristisch complex, dat onlangs lijkt te zijn gebouwd.

Van 1966 tot 1989 was het een museum over wetenschap en techniek: een ‘hands-on museum’, waar het publiek niet alleen keek naar tentoongestelde objecten, maar ook aan mocht komen en mee mocht spelen. Veel mensen maakten er op speelse wijze kennis met de wereld van de techniek. In 1989 sloot het Evoluon als museum, omdat de bezoekersaantallen daalde, en is sindsdien congresruimte en evenementenlocatie.

Lees ook:Brain Experience in Evoluon Eindhoven
Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2012
Lees ook:NEMO Amsterdam 90 jaar
Lees ook:‘Go China’ in Groningen en Assen
Lees ook:Nederland presenteert het eerste Nationaal Virtual Reality (VR) Museum ter wereld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>