Opening Keukenhof 2011

Woensdag 24 maart 2011 gaan de deuren van Keukenhof in Lisse open voor het publiek (2013: klik hier). De 62ste editie van de internationale bloemententoonstelling wordt de dag ervoor officieel geopend door Bettina Wulff, de echtgenote van de Duitse bondspresident Christian Wulff. Prins Willem-Alexander zal haar vergezellen.

Thema dit jaar is ‘Duitsland, land van dichters en denkers’. Statistisch gezien zijn de meeste bezoekers ieder jaar afkomstig uit Duitsland: zo’n 20 procent van het totaal. Door alle ellende in eigen land verwacht Keukenhof dit jaar een stuk minder Japanners. Tot en met 20 mei passeren weer honderdduizenden bezoekers, van wie tweederde buitenlandse gasten, de poorten. In de afgelopen maanden zijn in het park weer miljoenen bloembollen de grond ingegaan, om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Het park is de meest gefotografeerde plek ter wereld. Naast de traditionele bloemenpracht zijn nieuwe ontwikkelingen te zien en vinden er speciale activiteiten plaats: het park wil een raakvlak tussen natuur en cultuur zijn.

 

Keukenhof startte in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal bloembollenkwekers –en exporteurs. Het evenement groeide uit tot een jaarlijks terugkerende attractie op een oppervlakte van 32 hectare. Voor de kinderen is er een speeltuin, een doolhof en een dierenweide. Keukenhof is van 24 maart tot en met 20 mei op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur). Het jaarlijkse bloemcorso vindt op 16 april plaats.

Lees ook:Prinses Máxima bij opening Keukenhof
Lees ook:Koningin opent Keukenhof
Lees ook:Opening Keukenhof Lisse
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opening Keukenhof 2011

  1. maltje

    Waarom moet een 65+ net zo veel betalen, als de rest? Dat is nergens zo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>