Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl

Donderdag 23 maart opent de Keukenhof in Lisse voor de 68ste keer haar poorten. Acht weken lang - tot en met 16 mei - zijn in ‘het mooiste park ter wereld’ ruim zeven miljoen narcissen, tulpen en hyacinten te zien: ’32 hectare aan geur en kleur’. De bloemententoonstelling rekent op 800.000 bezoekers, van wie driekwart uit het buitenland. Het park staat dit jaar in het teken van De Stijl, de Nederlandse kunststroming die honderd jaar bestaat.

Zie ook: Amsterdam Tulp festival

Hoogtepunt is een 250 vierkante meter groot bloemenmozaïek gebaseerd op een schilderij van Mondriaan, met de bekende kleurige vlakken. Naast bloemenpracht biedt de Keukenhof bloemenshows, themaweekenden en andere evenementen. Op 22 april trekt het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek langs. Keukenhof begon in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, in het hart van de Bollenstreek, op initiatief van de burgemeester van Lisse en kwekers en exporteurs van bloembollen. Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse attractie met honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Voor de kinderen is er een kinderboerderij, een speeltuin en een speurtocht. Keukenhof is op alle dagen geopend van 08.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur). Tickets: zie website.

Lees ook:Keukenhof opent donderdag 24 maart voor de 67ste keer
Lees ook:Keukenhof opent vrijdag 20 maart
Lees ook:Opening Keukenhof Lisse
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 20 maart
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>