Prinses Máxima bij opening Keukenhof

Woensdag 17 maart 2010 is prinses Máxima aanwezig bij de opening van de Keukenhof in Lisse (editie 2013: klik hier). De 61ste editie van de internationale bloemententoonstelling wordt officieel geopend door Svetlana Medvedeva, de vrouw van de Russische president. Thema dit jaar is ‘From Russia with Love’.  De Keukenhof toont onder andere Russische landschappen, specifieke Russische dieren in de kinderweide en een bloemenmozaïek in de vorm van de Sint Basilius kathedraal in Moskou. Het park gaat de dag daarna open voor het publiek.

 

Tot en met 16 mei zullen weer honderdduizenden bezoekers, van wie tweederde buitenlandse gasten, de poorten passeren. In de afgelopen maanden zijn in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond ingegaan, om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Het park is de meest gefotografeerde plek ter wereld. Naast de traditionele bloemenpracht zijn nieuwe ontwikkelingen te zien en vinden er speciale activiteiten plaats: het park wil een raakvlak tussen natuur en cultuur zijn. Het begint al meteen met de Tulpenvierdaagse van 18 tot en met 21 maart.

Keukenhof startte in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal bloembollenkwekers –en exporteurs. Het evenement groeide uit tot een jaarlijks terugkerende attractie op een oppervlakte van 32 hectare. Voor de kinderen is er een speeltuin, een doolhof en een dierenweide. Keukenhof is van 18 maart tot en met 16 mei op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur).

Lees ook:Opening Keukenhof 2011
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Koningin opent Keukenhof
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek
Lees ook:Keukenhof sluit op Hemelvaartsdag met draaiorgelfeest

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Prinses Máxima bij opening Keukenhof

  1. Julia

    En ondertussen stopt haar man ‘with love’ iedereen die hem tegenspreekt in een psychiatrische inrichting. Zoals de vredelievende 35 jarige Julia Privedenaja, die in februari gedwongen is opgenomen, omdat zij het lef heeft haar hart te laten spreken en op te komen voor mensenrechten in haar land.

    Maxima, zou je een bosje bloemen voor Julia aan mevrouw Medvedev mee willen geven a.u.b?

      /   Reply  / 
  2. Stichting Slava Cultura

    Het blijkt dat er veel interesse is voor de Russische cultuur. Stichting Slava Cultura organiseert op 29 mei een Workshop Russisch Orthodoxe koorzang voor mannen http://tinyurl.com/yhdmygd

      /   Reply  / 
  3. Hr en Mw v.d.Elshout-de Hingh

    Wij leven intens mee met Julia Privedenaja en hopen,
    dat ze heel snel ontslagen wordt uit de psychiatrische instelling.
    We bewonderen deze dappere vrouw !
    Wat kunnen we doen om onze steun effectief te maken?
    Het raakt ons diep.
    Hr.en Mw.v.d.Elshout-de Hingh

      /   Reply  / 
  4. Mark Grootjans

    Ik heb net de documentaire gezien van moskou tot ….. Schandalig dat ze dat laten doen door de vrouw van iemand die mensen rechten schendigd, weet iemand of deze vrouw nog vast zit ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>