Opening Keukenhof Lisse

Donderdag 21 maart 2013 opent de 64e editie van de Keukenhof in Lisse (2014: klik hier). De dag ervoor openen minister Kamp van Economische Zaken en hockeyster Naomi van As de nationale   bloemententoonstelling, die ieder jaar het begin van de lente inluidt (al is daar op dit moment met dit winterse weer weinig van te merken). Het bloemenpark staat dit jaar in het teken van Groot-Brittannië: thema dit jaar is ‘United Kingdom – Land of great Gardens’.  Één van de publiekstrekker wordt het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge. Het mozaïek meet 22 bij 13 meter en wordt gevormd door 60.000 bloembollen. Tot en met 20 mei worden zo’n 800.000 bezoekers verwacht, van wie tweederde uit het buitenland.

Keukenhof begon in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, in het hart van de Bollenstreek, op initiatief van de burgemeester van Lisse en kwekers en exporteurs van bloembollen. Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse attractie met honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Kinderen kunnen ronddollen op een speelweide met klim- en klautertoestellen, een doolhof en een dierenweide. Voor de allerkleinsten is er de Nijntje speeltuin. Keukenhof is van 22 maart tot en met 20 mei op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur). Het jaarlijkse bloemencorso door de Bollenstreek vindt op zaterdag 20 april plaats.

Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 24 maart voor de 67ste keer
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek
Lees ook:Keukenhof opent vrijdag 20 maart
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 20 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>