Kinderactiviteiten kerstvakantie 2009

Tot en met zondag 3 januari 2010 is het kerstvakantie: het winterweer  van de laatste  dagen komt nu goed van pas (editie 2012: klik hier). Naast zoiets als een kerstmarkt en allerlei winterse evenementen in binnensteden rond kerstmis kunnen sportievelingen op verschillende plaatsen de skilatten onderdoen: Staatsbosbeheer heeft langlauftochten uitgestippeld in gebieden waar sneeuw ligt. Er zijn sneeuwpopwedstrijden, zoals op zondag 27 december in Noordwijk (met echte of kunstsneeuw). In Groningen viel zoveel sneeuw, dat  fans er er in het Noorderplantsoen kunnen langlaufen en snowboarden. Op de Drentse kunstskibaan in vakantiepark ´t Kuierpadtien ligt nu échte sneeuw. Attractieparken zijn gesloten, maar een aantal zijn tijdens de kerstvakantie tóch  open en organiseren, net als dierentuinen en musea, kinderactiviteiten en winterprogramma’s.

De Efteling is een stuk langer open: tot en met 31 januari (uitgezonderd Nieuwjaarsdag) van 11 tot 20 uur, op Oudejaarsdag tot 18 uur. Een aantal populaire trekkers als de Python, de Piraña en de Roeivijver zijn dicht; een aantal andere als het vriest. Met de kerstdagen wordt veel bezoek verwacht. Madurodam in Den Haag is altijd open: in de vakantie begint (als het niet vriest) om 18.30 de lichtshow ‘Madurodam by Light’. Het park sluit meteen na de show. Het Archeon is tot en met 3 januari open en viert de Hollandse winter tijdens de prehistorie, met een levende kerststal, middeleeuwse kermis, een overdekte ijsbaan (schaatsen zijn er te huur) en een winterse zondagsbrunch op 27 december en 3 januari.

Het Openluchtmuseum in Arnhem is tot en met 17 januari open en biedt ook een speciaal winterprogramma met sleeën, schaatsen en winterse stamppotten. Het Aviodrome in Lelystad is tot en met 3 januari omgetoverd in een winterlandschap met onder meer een indoor langlaufbaan. Ook veel musea bieden speciale kerst -en winterprogramma’s om de kinderen te vermaken. Daarnaast zijn er musea, die zich speciaal richten op kinderen en educatie, zoals: Nemo in Amsterdam, Naturalis en Corpus in Leiden en het zojuist geopende Voetbal Experience in Middelburg.

Lees ook:Kinderactiviteiten kerstvakantie
Lees ook:Kinderactiviteiten kerstvakantie 2010
Lees ook:Kinderactiviteiten tijdens de kerstvakantie 2011
Lees ook:Kinderactiviteiten herfstvakantie
Lees ook:Het wordt ijskoud in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>