Noordwijk Kerstdorp aan Zee

Van woensdag 9 tot en met zondag 27 december 2009 vindt voor de vierde keer Noordwijk Kerstdorp aan Zee plaats: dan verandert het centrum van de badplaats in één groot kerstsprookje (editie 2012: klik hier). Het publiek wordt meegenomen naar 1850, de tijd waar Anton Pieck zijn inspiratie vandaan haalde en Charles Dickens zijn verhalen schreef. Het Lindenplein en de Voorstraat met de Oude Jeroenskerk vormen het nostalgische decor. Zaterdag 12 december komt de Kerstman aan bij Hof van Holland: het oude koetshuis.

Daarvandaan rijdt dagelijks een oude paardentram heen en weer door het historische dorp. Zondag 13 december vindt de traditionele Muzikale Oude Kerstdorpwandeling plaats, met een Victoriaans koor, Scrooge, dorpsfiguren en natuurlijk de nostalgische paardentram. Ook op vrijdag 18 december zijn de figuren uit 1850 in het oude kerstdorp te vinden tijdens de grote lampionnenoptocht ‘Binnen Verlicht’. Zaterdag 19 december is Noordwijk helemaal zó weggelopen uit het prentenboek van Anton Pieck: dan herleeft het complete dorpsleven anno 1850. Aan de voet van de Sint Jeroenskerk komt het Aon Winterplein met een grote overdekte ijsbaan en een horecapaviljoen. Zondag 20 december vindt de jaarlijkse KerstRun plaats. Voor muziekliefhebbers is er een uitgebreid aanbod aan concerten, waaronder de première van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in de Oude Jeroenskerk, waar ook de indoor kerstmarkt is gehuisvest.

Lees ook:Kerstdorp aan Zee Noordwijk 2012
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee 2011
Lees ook:Aankomst Kerstman in Noordwijk
Lees ook:Anton Pieck Parade en Kerstmarkt in Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>