Kerstdorp aan Zee Noordwijk 2012

Ieder jaar december wordt Noordwijk omgetoverd tot Kerstdorp aan Zee, dit jaar van 1 december tot en met zondag 6 januari (editie december 2013: klik hier). De meeste evenementen vinden plaats in de Oude Dorpskern van Noordwijk-Binnen, sport is met name op het strand. Zondag 9 december is er een muzikale kerstwandeling langs privé locaties in Noordwijk-Binnen. Vrijdag 14 december is stiltedag, met ’s avonds het Adventsconcert in de Jeroenskerk. Zaterdag 15 en zondag 16 december herleeft de tijd rond 1850: waaruit Anton Pieck zijn inspiratie haalde en Charles Dickens zijn verhalen schreef.

 

 Historische figuranten en 19e-eeuwse kooplui bevolken de Kerkstraat: het decor van het Winterfeest, met een 19e-eeuwse kerstmarkt en oud-Hollandse spelletjes. In de Jeroenskerk staat een Levende Kerststal. Zaterdag 15 december komt de Kerstman aan: sinds een aantal jaren een traditie in Kerstdorp aan Zee. Hij neemt als altijd zijn intrek in het Huis van de Kerstman en is er regelmatig te bezoeken. Vrijdag 21 december vindt de grote lampionnenoptocht voor jong en oud plaats, gevolgd door Carols bij Kaarslicht in de Jeroenskerk. Zondag 23 december wordt voor de zevende keer de kerstBeachRun op het strand gelopen. Vrijdag 28 december zijn bij Standplaats Nederzand de Winterspelen, de dag erop de Kerstmannen Kiterace en zondag 30 december de Oliebollen Steptocht. Dinsdag 1 januari vindt de traditionele Nieuwjaarsduik in de Noordzee plaats. Kerstdorp wordt sportief afgesloten met de Nieuwjaars Mountainbike Race op donderdag 3 januari.

Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee 2011
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee
Lees ook:Noordwijk Kerstdorp aan Zee
Lees ook:Aankomst Kerstman in Noordwijk
Lees ook:Kerstman komt aan in Noordwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>