Kinderactiviteiten herfstvakantie

Pretparken en dierentuinen doen hun best om het de kinderen tijdens de herfstvakantie naar het zin te maken en organiseren kinderactiviteiten (update 2009: klik hier). Madurodam is in de vakantie bijvoorbeeld langer open tijdens Madurodam by Light; de expositie Sesamstraat is nog te zien tot en met 26 oktober. Dierentuin Artis in Amsterdam houdt speurtochten tijdens de ‘10 Duurzame Dagen’. De Rotterdamse Concurrent Blijdorp organiseert tot en met 22 februari HotSpots: hoe regelen dieren (en zelfs planten) zelf hun isolatie. Pretparken sluiten na de herfstvakantie hun deuren: zo sluit de Efteling na zondag 26 oktober haar deuren en gaat in de winter alleen op zondagen in december en januari en in de kerstperiode open. Raadpleeg de artikelen pretparken en dierentuinen voor verdere informatie.

Zie ook ‘Circusfestival Circolo‘, ‘Sprookjesfesstival Arnhem‘ en ‘Cinekid Filmfestival‘.

Ook menig musea probeert een graantje mee te pikken tijdens de herfstvakantie. Zo biedt het Groninger Museum Marionettentheater. In het kader van de Week van de Geschiedenis organiseert het Frans Halsmuseum rondleidingen voor kinderen. Veel musea organiseren workshops: zoals camera’s obscura maken in het Teylers Museum in Haarlem, archeoloog spelen in museum Het Valkhof in Nijmegen en Egyptisch knutselen in het museum van Oudheden in Leiden. Daarnaast zijn er musea, die zich speciaal richten op educatie en/of kinderen, zoals  Nemo in Amsterdam, Naturalis en Corpus in Leiden, Omniversum in Den Haag: zie website.

 

 

Lees ook:Kinderactiviteiten herfstvakantie 2010
Lees ook:Kinderactiviteiten herfstvakantie 2009
Lees ook:Kinderactiviteiten kerstvakantie
Lees ook:Zomeravonden in themaparken en dierentuinen
Lees ook:Zomeravond openstelling in pretparken, dierentuinen en musea

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kinderactiviteiten herfstvakantie

  1. Pingback: Cinekid Filmfestival | Eropuit

  2. Pingback: 1001 Marktenfestival | Eropuit

  3. Pingback: Strontrace en Beurtrace Workum | Eropuit

  4. Pingback: Sprookjesfestival Arnhem en ‘Roodkapje de Musical’ | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>