Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari

Woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari vindt de 14e editie plaats van de Nationale Voorleesdagen.  De week begint met het jaarlijkse Voorleesontbijt. Dan lezen talloze bekende en onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters die zelf nog niet kunnen lezen. Prinses Laurentien komt woensdagochtend naar de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad.

De prinses leest kinderen uit groep 1 en 2 voor uit ’De kleine walvis‘ van de Britse kinderboekenauteur en illustrator Benji Davies, dit jaar verkozen tot Prentenboek van het Jaar.  Het boek (in het Engels ‘The Storm Whale‘) werd in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel. De Nationale Voorleesdagen zijn er om het voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het is een inititief van Stichting Lezen. Tot en met 4 februari zijn er in het hele land allerlei activiteiten.

Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018
Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Woensdag 27 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen 2016
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>