Expositie 60 jaar Kinder TV in Hoorn

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn biedt van disdag 1 juni tot en met 28 november 2010 een tentoonstelling over zestig jaar kindertelevisie in Nederland: ‘60 Jaar Kinder TV’. Met historische topseries als Pipo de Clown, Swiebertje,  Oebele en Hamelen. In samenwerking met het tijdelijk gesloten TV Toys Museum in Dieren worden allerlei objecten, foto’s en tv-fragmenten getoond (bron: persbericht).

 

Uit de archieven van dat museum zijn honderden objecten gehaald die in het Museum van de Twintigste Eeuw te zien zijn: puzzels, boeken, speelgoed, verzamelobjecten en poppen. Talrijke jeugdprogramma’s van de afgelopen decennia komen daarmee weer tot leven: Het mannetje op zolder, Varen is fijner dan je denkt, Morgen gebeurt het, Dappere Dodo De verrekijker, Rikkie en Slingertje, Flip de tovenaarsleerling, Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Paulus de Boskabouter, Mik en Mak, De Fabeltjeskrant, Oebele, Q&Q, Peppi en Kokki, De film van Ome Willem, Ren je Rot, Ti-Ta Tovenaar, Stuif-es-in, Grote meneer Kaktus Show en Alfred J. Kwak.

 

Tientallen televisietoestellen uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 maken de presentatie compleet. Een gratis Audiotour laat tunes en liedjes horen en voor kinderen zijn er leuke activiteiten. De tentoonstelling belooft voor jong en ouder een Feest der Herkenning te zijn, volgens het persbericht ook zeer geschikt voor een familie- of bedrijfsuitje en te combineren met een hapje, drankje of stadswandeling met gids. Het Museum van de Twintigste Eeuw is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en op zaterdag en zondag van 12-17 uur.

Lees ook:Disney Mania tentoonstelling in Hoorn – unieke expositie over de wereld van Disney
Lees ook:Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn: 125 jaar Autoreclame
Lees ook:Museum Hoorn toont 125 Jaar Coca-Cola
Lees ook:Museum Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië
Lees ook:Gratis museumbezoek tijdens Hoorse kermis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>