V&D failliet – wat nu?

Nu V&D officieel failliet is verklaard, krabt menig middelgrote gemeente zich achter de oren.Van de 62 filialen in het land zal naar verwachting de helft sluiten, voornamelijk slecht lopende filialen in middelgrote steden. Dat  zal daar een klap betekenen voor hun winkelharten, omdat die daarmee hun grote publiekstrekker verliezen en het publiek daarom wellicht ergens anders gaat winkelen.

Het concern zelf houdt een slag om de arm en zegt dat ‘mogelijk voor het geheel’ een doorstart mogelijk is. Bij het bedrijf werken meer dan tienduizend mensen, velen vaak al tientallen jaren. Met het nieuws over het failliet van hun bedrijf zullen zij geen prettige jaarwisseling hebben beleefd. Mocht er een doorstart komen, dan kan een nieuw eigenaar in één klap alle oude contracten met het personeel door nieuwe vervangen en jongere – goedkopere – arbeidskrachten in huis halen.

Restaurant La Place draait goed. Volgens kenners ‘teren de warenhuizen al jaren op het succes van de horecaketen’. De 120 restaurants in binnen- en buitenland zijn winstgevend en leveren een kwart van de omzet van het V&D-concern. La Place is niet alleen in de V&D’s te vinden, maar ook langs snelwegen en op grote stations. De toekomst van de restaurants ziet er minder somber uit: het is ‘een formule die internationaal hoog staat aangeschreven’ en de kans is groot dat de keten los wordt verkocht. Naar verwachting komt er binnen zes weken duidelijkheid over een doorstart van de winkels en restaurants.

Lees ook:Doorstart V&D is mislukt: doek valt voor Vroom en Dreesman
Lees ook:Veel partijen azen op V&D, La Place en onderdelen daarvan
Lees ook:Eerste zeven filialen V&D einde deze week definitief dicht
Lees ook:Koper V&D wil aantal warenhuizen verdubbelen
Lees ook:Alle vestigingen V&D mogelijk anderhalve maand dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>