Doorstart V&D is mislukt: doek valt voor Vroom en Dreesman

Het doek valt voor Vroom en Dreesman: de doorstart van V&D is mislukt. Dw eigenaren van 15 van de 45 panden waarmee CoolCat-eigenaar Roland Kahn een doorstart wilde maken, gaan niet akkoord met zijn voorstellen. Ook banken zouden het financieringsplan van Kahn niet hebben geaccepteerd. Het Canadese Hudson’s  Bay (HBC) wil ook deals sluiten met eigenaren van V&D-panden, maar om er eigen filialen in te plaatsen: HBC is niet geïnteresseerd in een doorstart van V&D.

Het personeel kreeg het trieste nieuws dinsdagmiddag te horen. Triest en bikkelhard: morgen kunnen maar liefst 8.000 mensen naar het UWV. Na bijna 130 jaar verdwijnt de naam V&D uit het straatbeeld. Het betekent een grote aderlating in binnensteden: 62 filialen zijn nu gesloten, vaak in beeldbepalende grote panden in winkelgebieden die zorgden voor een grote aanzuigende werking van winkelpubliek. Ook de inpandige filialen van restaurantketen La Place – het meest renderende deel van de warenhuisketen – gaan dicht. Jumbo heeft vorige maand externe filialen van La Place overgenomen en zegt te gaan kijken in hoeverre ze inpandige restaurants ook overnemen.

Lees ook:Veel partijen azen op V&D, La Place en onderdelen daarvan
Lees ook:V&D failliet – wat nu?
Lees ook:Alle vestigingen V&D mogelijk anderhalve maand dicht
Lees ook:Canadese warenhuisketen Hudson Bay opent 20 vestigingen in Nederland
Lees ook:Bijenkorf weg uit vijf steden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>