Koper V&D wil aantal warenhuizen verdubbelen

De nieuwe eigenaar van warenhuisconcern V&D en restaurantketen La Place wil het aantal warenhuizen in Nederland verdubbelen. Ook in andere Europese landen wil hij vestigingen openen. ‘In alle steden waar een C&A zit, kan ook een V&D zitten’, aldus V&D directeur Mark McKeon. Op dit moment heet V&D 62 vestigingen in Nederland; C&A heef ter 128. Gisterern werd bekend gemaakt dat het Amerikaanse private equaty-huis Sun Capital Partners V&D en La Place overneemt van Maxeda.

 

Lange tijd leidde het warenhuis een schamel bestaan met tot voor kort een negatief bedrijfsresultaat. Sun Capital wil het bedrijf weer laten groeien: volgens McKeon is er veel werk aan de winkel, want het publiek is nog altijd niet tevreden over de sfeer in de winkels, de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit van de kleding en de presentatie. In Duitsland heeft Suin een aandeel van 51 procent in de online warenhuisketen Neckermann.

Lees ook:Eerste combiwinkel Jumbo en La Place opent in Groningen
Lees ook:Canadese warenhuisketen Hudson Bay opent 20 vestigingen in Nederland
Lees ook:Warenhuisconcern V&D is na 129 jaar definitief verleden tijd
Lees ook:In Assen opent ‘eerste kerkelijke pop-up winkel van Nederland’
Lees ook:V&D failliet – wat nu?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>