Tiende editie van het Bartjens Rekendictee in Zwolle

Programmalijn Sterke stedenHet tiende Bartjens Rekendictee is onder grote belangstelling afgenomen onder ruim 150 kandidaten, onderverdeeld in zes categorieën. De finale vond vrijdag 21 november plaats op Hogeschool Windesheim te Zwolle. Winnaar werd Wilma den Boer uit Goes. De overall winnaar maakt een foutloos dictee in slechts 599,04 seconden. In het dagelijks leven wiskundedocent. Naast de Bartjens rekentrofee ontving zij een arrangement van Librije’s Hotel. Zij mag zich een jaar lang ‘beste rekenaar van Nederland’ noemen (bron: persbericht).

Tijdens de finale bogen internetfinalisten, scholieren, leerkrachten basisonderwijs, Pabo studenten, sponsoren en prominenten zich over veertien pittige rekensommen, onder leiding van presentatrice Marjolein Kool, die de actueel getinte sommen aan elkaar praatte. Oud politicus en schrijver Jan Terlouw fungeerde als juryvoorzitter.  Met behulp van kladpapier, pen en de grijze cellen moesten de antwoorden in de stemkastjes ingevoerd worden. Bij de scholieren won de 14-jarige Auke Kieviet uit Middelharnis, bij de Pabo-studenten de 23-jarige Pieter Modderkolk uit Veenendaal, bij leraren van basisscholen de 56-jarige Hilma van Dommelen uit Apeldoorn. Bij de sponsoren was Douwe Jan Douwes namens Stenden Hogeschool de snelste en van de winnaars van de afgelopen tien edities mocht Epi van Winsen zijn welverdiende prijs in ontvangst nemen.

Tijdens de voorronden ontvingen de scholieren en studenten een leuk spel en tijdens de finale een trofee namens RTV Oost. De tiende editie van het rekendictee is georganiseerd door Zwolle Marketing in opdracht van Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Lees ook:Douwes vervangt geblesseerde Kleinsma
Lees ook:Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival
Lees ook:Grolsch International Jazz Festival Enschede
Lees ook:Stiletto Run Nijmegen
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>