Grolsch International Jazz Festival Enschede

Enschede staat tijdens het pinksterweekend in het teken van het Grolsch International Jazz Festival, vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei 2013. Grolsch (al jaren een van de sponsoren van het North Sea Jazz Festival) is gevestigd in Enschede. Het festival speelt zich vooral af op de Oude Markt, met twee buitenpodia en concerten in de Grote Kerk en Concordia. Het festival is gratis toegankelijk. Zaterdag vindt Jazzerietje voor de derde keer plaats: Jazz in de streektaal. Tijdens de voorrondes in Almelo, Zwolle en Bad Bentheim zijn tien finalisten geselecteerd die zaterdag op de Grote Markt staan. Maandagavond sluit Waylon het festival in Enschede af.

Een ander hoogtepunt is de komst van de levende jazzlegende Dr. Lonnie Smith. Onder de noemer The Fringe is er een scala aan activiteiten om jazzmuziek onder de aandacht te brengen van een zo gevarieerd mogelijk publiek, zoals ‘Talkin’ Jazz’ met de Twentsche Courant Tubantia, ‘Luisterrijk’ in de Openbare Bibliotheek, de Jazz Dance performance van 25 studenten Docent Dans uit Arnhem en de Pinkster Jazz vesper in de Grote Kerk.

Lees ook:Swingin’ Groningen 2012
Lees ook:Jazz in Duketown 2011
Lees ook:Breda Jazz Festival is gered
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017
Lees ook:Jazz in Duketown Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>