Horecava: vakbeurs voor vakbroeders

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari vindt in de RAI in Amsterdam de Horecava plaats: de jaarlijkse vakbeurs voor iedereen die in de horeca werkt. (2013: klik hier). De Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. Bij de ingang moeten zij hun KvK nummer (Kamer van Koophandel) kunnen laten zien, anders komen ze er niet in.

 

Eenmaal binnen, valt er ongelofelijk veel te zien, te proeven en te beleven. Topkoks presenteren hun nieuwste creaties, de Gouden Gastvrijheid Award wordt uitgereikt, de Gouden Koksmuts en het Lekkerste Broodje van heel Nederland. Er zijn debatten, workshops en wedstrijden, zoals die voor de beste kelner, kastelein, receptionist. Er is een markt, een hotel, een heus strand, er zijn bars en er is nachtleven. Op woensdagavond vindt in de Cineac een groot feest plaats: het Horeca Feest 2008.

De Horecava is een begrip in Nederland, maar heeft er lang over gedaan om zover te komen. De eerste vakbeurs voor de horeca vond plaats in 1957; sinds 1962 in de dat jaar geopende nieuwe RAI. De beurs trok steeds meer exposanten en bezoekers: in 1993 meer dan 100.000. De vakbeurs dreigde aan zijn eigen succes ten onder te gaan. In 1995 werd paal en perk gesteld aan de massale toeloop: sindsdien moeten bezoekers kunnen aantonen dat ze in de branche werkzaam zijn.

Lees ook:Horecava is een must voor de horeca
Lees ook:Horecava 2011 in de RAI
Lees ook:Horecava 2010 in de RAI
Lees ook:Horecava 2018: bezoeker waardeert blik op de toekomst
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>