Horecava 2013 in de RAI

Tot en met zaterdag 10 januari staat de 57e editie van de Horecava in de Amsterdamse RAI, de nationale vakbeurs voor horeca, catering en zorg (2014: klik hier). De beurs is voor vakbroeders de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de nieuwste snufjes op horecagebied. Hoe het publiek te verleiden? Omzet staat onder druk en die druk zal groter worden, maar wie de goede keuzes maakt, kan een graantje meepikken van de verwachte 13 miljard euro die er in de horeca wordt uitgegeven. Trendwatcher Adjied Bakas: ‘De mensen willen elkaar ontmoeten, willen meer warmte en dat kun je in de horeca vinden. Als de horeca zich kan neerzetten als de huiskamer van Nederland, dan hebben ze een goede kans.’

Brood zou volgens de voorspellers wel eens de horecahit van dit jaar kunnen worden: het is niet te duur en het vult goed. Horecava 2013 staat in het teken van bewust ondernemen en presenteert voor het eerst de themawereld PUUR: vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten. In de demokeuken zijn de hele dag door activiteiten en in een bioscoop worden trends belicht als urban farming, daktuinen en lokaal eten. Net als vorig jaar zijn er de themawerelden ‘Nachtleven’, ‘Hotel’ en ‘Fastservice’. ‘Buiten’ heet nu ‘Terras’. ‘Innoveer’ biedt naast trends en innovaties plek aan de zestien bedrijven die genomineerd zijn voor de Horeca Innovation Award 2013. Op het XpertPlaza is een doorlopend programma en op een festivalterrein staan theatertenten, een fonteinbar, podia en zitjes. Nieuw is de wereldbioscoop: Puur, Nachtleven, Hotel en Terras hebben elk een eigen trendfilm. Elke dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van vakwedstrijden. Alleen vakbezoekers hebben toegang. De beurs is alle dagen open van 11.00 tot 18.00 uur. Tegelijkertijd vindt tot en met woensdag 9 januari in de RAI de 11e editie plaats van Wine Professional.

Lees ook:Horecava 2014 in de RAI
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam
Lees ook:Horecava 2010 in de RAI
Lees ook:Horecava 2011 in de RAI
Lees ook:Horecava is een must voor de horeca

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>