Rozenfestival 2014 in Lottum

IMG_20160522_122635Vrijdag 8 tot en met maandag 11 augustus beleeft Lottum, ten noorden van Veno, haar tweejaarlijkse Rozenfestival. Om het jaar is het dorp (niet ver van de rozentuinen van kasteel Arcen) één grote bloemenzee, die in 2012 maar liefst 60.000 bezoekers trok. Het centrum is omgetoverd tot rozententoonstelling en uitbundig versierd met rozen. Thema dit jaar is ‘Rozen stelen de show‘. Miljoenen rozenknopjes zijn verwerkt in mozaïeken, modeltuinen en versierde objecten.

Daarnaast is er een tuinfair met demonstraties rozen- en bloemschikken, eetbare rozenspecialiteiten, volop informatie over kas- en buitenrozen, show en muzikaal vertier. In het centrum van Lottum ligt De Rozenhof, een combinatie van Toprozencentrum en Rozenkenniscentrum. De Rozentuin is de enige in ons land waar nagenoeg alle rozen staat met het Nederlandse predicaat ‘Excellence-roos’  en het Duitse predicaat ‘ADR-Rose’. Zowel het Rozenkenniscentrum als de Rozentuin zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend, van 1 tot en met 31 oktober. Vanwege het Rozenfestival is het gesloten van 4 tot en met 13 augustus.

Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2010
Lees ook:Rozenzondag kasteel Middachten
Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2009
Lees ook:Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen
Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>