Arcen Rozenfestijn 2010

Van dinsdag 1 tot en met woensdag 30 juni 2010 vindt in Arcen (bij Venlo) het jaarlijkse Rozenfestijn in de Kasteeltuinen plaats (2013: klik hier). Het Rosarium in de tuinen van het Kasteel Arcen is in juni op zijn mooist, wanneer de rozen bloeien. Naast rozen in alle geuren en kleuren zijn er de hele maand activiteiten, zoals: rondleidingen, muziekuitvoeringen, poëzie, een expositie, roofvogeldemonstraties, high tea en rozenbrunches. Vanaf de torens van de berceau rondom het rosarium heten zangers het publiek welkom met opera –en operetteliederen, met als thema ‘De romantiek en de roos’.

 

Rozendokter Harrie van de Pasch geeft uitleg over de verzorging van de koningin onder de bloemen. Florale vormgevers verzorgen de rozenshow ‘La Vie en Rose’. In het Theehuisje zijn workshops rozen maken van papier. Op 31 mei 1988 opende prins Bernhard de tuinen van Kasteel Arcen. De rozentuin was oorspronkelijk hert uitgangspunt voor de aanleg van het park rond het kasteel Arcen. De tuin was ooit verdeeld in zestien gelijke vlakken. Bij de aanleg van het Rosarium zijn er tien hersteld en ingericht als rozentuinen met maar liefst 12.000 rozen van honderden verschillende soorten. De kleine rozentuinen hebben allemaal een thema. Het rosarium is tijdens het Rozenfestijn het episch centrum van het park.

Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2008
Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2009
Lees ook:Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen
Lees ook:Rozenfestival 2014 in Lottum
Lees ook:Rozenzondag kasteel Middachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>