Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen

IMG_20160522_122635De hele maand juni vindt in Arcen (ten noorden van Venlo) het jaarlijkse Rozenfestijn in de Kasteeltuinen plaats. Het Rosarium in de tuinen van het Kasteel Arcen is deze maand op zijn mooist, wanneer de rozen bloeien. De natuur is laat dit jaar, maar laat zich zeker niet stoppen. Alles staat vol knoppen die op springen staan. Over tien verschillende rozentuinen staan in 20.000 rozenstruiken in veel variaties.

Het middelpunt van de tuin is een vijvercomplex met fonteinen en watervallen. Naast rozen zijn er ook allerlei vaste planten, bomen en heesters. Rondom het rosarium staat een van de mooiste berceaus van Nederland: een tunnel van kunstig geschoren beuken. Vanaf de berceautoren heet een operaduo het publiek welkom op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Zij brengen muzikale hoogtepunten rondom het thema ‘de romantiek en rozen’. Speeltijden: zie website. Iedere dag zijn er om 11.20, 12.20 en 15.30 uur rondleidingen door het Rosarium. De Kasteeltuinen zijn tot en met 27 oktober iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur open. Entreeprijzen: zie website. Bezoekers van de Kasteeltuinen zijn ook welkom in het kasteel van Arcen, dat stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de Hertogen van Gelre. De sfeervolle kamers worden tijdens het Rozenfestijn extra aangekleed met bloemdecoraties en boeketten.

Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2010
Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2009
Lees ook:Arcen Rozenfestijn 2008
Lees ook:Rozenzondag kasteel Middachten
Lees ook:Scrooge Festival Arcen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen

  1. Bert

    In 2010 ook dit rozen festijn in Arcen bezocht,en moet zeggen vond het een aanrader.Ook dit jaar zal ik zeker nog een bezoek brengen,ben benieuwd hoe de rozen erbij staan na het koude voorjaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>