Tulpenfestival Noordoostpolder

Woensdag 17 april tot en met zondag 5 mei 2013 beleeft de Noordoostpolder het jaarlijkse Tulpenfestival (2014: klik hier). De meeste tulpen groeien niet in de Bollenstreek, maar in deze polder, met de langst aaneengesloten bloembollenroute van Nederland. Door de lange winter zijn de bollen later in bloei dan normaal. De organisatie raadt aan de eerste week nog even niet de Tulpenroute te rijden. Die wordt ieder jaar uitgestippeld langs de bloeiende tulpenvelden, met fiets-, wandel- en koetstochten.

Bedrijven houden open dagen, er is er een tulpenshowtuin, een tulpeninfocentrum, een tulpenpluktuin en een fototentoonstelling van de mooiste tulpenfoto’s van afgelopen jaar. Verder is op 20 april de Groendag in het centrum van Emmeloord, 29 op 30 april de Kennedymars en de Nacht van Oranje met de skeelermarathon en op 5 mei de 11-dorpen steptocht. De Noordoostpolder kent tien dorpen rondom centrumplaats Emmeloord: in ieder dorp ligt een tulpenmozaïek, met elkaar verbonden door een autoroute van 80-85 kilometer. In verband met het koude voorjaar start deze route een week later: de mozaïeken worden op zaterdag 27 april geplaatst.

Lees ook:Tulpenfestival 2014 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder 2012
Lees ook:Nacht van Oranje 2014 en Kennedymars in Emmeloord
Lees ook:Tulpenfestival 2010 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>