Tulpenfestival 2010 in de Noordoostpolder

Zaterdag 17 april tot en met zondag 2 mei 2010 vindt in de Noordoostpolder het jaarlijkse Tulpenfestival plaats (editie 2013: klik hier). Vrijdagavond wordt het festival officieel geopend door Boer Jos van het tv-programma ‘Boer zoekt vrouw’ en zijn vriendin Dycke, op een besloten feest voor bollentelers en relaties in Lemmer. Doordat het festival dit jaar vroeg valt, rekent de organisatie nog niet op bloeiende tulpen. Vanaf zaterdag staan de Bollenrouteborden klaar om iedereen de weg te wijzen langs de mooiste bollenvelden. Hoewel de bollen nog amper in bloei staan, is er genoeg te doen, zoals wandelen in natuurgebieden en langs cultureel erfgoed,  golf, een wijnproeverij, kunstgalerijen, de Orchideeënhoeve en boerderijtuinen.

Ook langs de fietsroute staan vanaf zaterdag wegwijzers. De route is 35 kilometer lang en voert langs bollenvelden, boomgaarden en Werelderfgoed Schokland. Zaterdagavond 17 april vindt in Emmeloord het muziekspektakel ‘Tulpenproms’ plaats. Zaterdag 24 april vindt de RABO Tulpenronde voor fietsers en wandelaars plaats en is het Groendag in Emmeloord: een markt op het gebied van buiten en tuinen. Donderdag 29 april is de Nacht van Oranje in Emmeloord, met de start van de Kennedymars die de dag erop middenin de feestvreugde terugkomt. Op zaterdag 1 mei is er een koetsentocht en de dag erop strijden de dorpen tijdens de Level One Steptocht.

Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival 2014 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder 2012
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder
Lees ook:Werelderfgoedweekend 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>