Tulpenfestival Noordoostpolder 2012

Dinsdag 17 april tot en met zondag 6 mei 2012 beleeft de Noordoostpolder het jaarlijkse Tulpenfestival (2013: klik hier). De polder bestaat dit jaar 50 jaar als gemeente en 70 jaar als polder. Ter gelegenheid daarvan kwam staatssecretaris Bleker de dag ervoor speciaal hierheen om het festival officieel te openen. De meeste tulpen groeien niet in de Bollenstreek, maar in deze polder: de locatie van het Countus Tulpenfestival.

Ieder jaar wordt de Tulpenroute uitgestippeld langs de bloeiende tulpenvelden. De Noordoostpolder kent tien dorpen rondom centrumplaats Emmeloord: in ieder dorp ligt een tulpenmozaïek, met elkaar verbonden door een autoroute van 80 kilometer. Bij het dorp Creil ligt midden tussen de tulpenvelden de showtuin van Stichting Kleurrijk Flevoland, met meer dan 2000 soorten tulpen. Tegenover de tuin bevindt zich het Tulpeninformatiecentrum. Op zaterdag 21 en zondag 22 april is het tijd voor Passie in de Polder: Saaze is het startpunt van de theater-fiets-bloesemroute ‘Dames en heren, appels en peren’.  Op zes locaties langs de fietsroute is theater, zang en toneel. Op zaterdag 28 april vindt de Rabo Tulpenronde plaats voor fietsfanaten en zijn er twee wandeltochten langs en door de tulpenvelden. Zondag 29 april is Creil om 12.30 uur het beginpunt van de Tulpenroute Koetsentocht. Niet op Koninginnenacht, maar de avond ervoor (28 april)  vindt de jaarlijkse Nacht van Oranje in Emmeloord plaats. Zondag 6 mei wordt het Tulpenfestival traditioneel afgesloten met de elfdorpensteptocht langs de tien dorpen én Emmeloord.

Lees ook:Tulpenfestival 2014 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder 2011
Lees ook:Tulpenfestival 2010 in de Noordoostpolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>