Tulpenfestival 2014 in de Noordoostpolder

Woensdag 16 april tot en met zondag 4 mei  vindt in de Noordoostpolder het jaarlijkse Tulpenfestival plaats (2015: klik hier). Veel tulpen groeien niet in de Bollenstreek, maar in deze polder, met de langst aaneengesloten bloembollenroute van Nederland. Ieder jaar wordt de Tulpenroute langs de bloeiende tulpenvelden, de langste aaneengesloten route in ons land, met fiets- en wandeltochten.  De tentoonstelling Reizend Landschap strijkt neer in het Tulpeninformatiecentrum in Creil, over het ontstaan van de Noordoostpolder en het typerende landschap. Het centrum heeft een showtuin met maar liefst 2.000 soorten tulpen.

 

Zaterdag 19 april begint en eindigt in in Creil de wandeltocht langs tulpenvelden, maar ook door het nieuwe natuurgebied van Flevolandschap bij de Rotterdamse Hoek. Verder is op 20 april de Groendag in het centrum van Emmeloord, Op 25 april zijn de jaarlijkse skeelerwedstrijden, ‘s avonds barst in het centrum van Emmeloord de Nacht van Oranje los en wordt in de nacht van 25 op 26 april voor de vijfde maal de Kennedymars gelopen. Op zaterdag 3 mei is de traditionele de Koetsentocht, met voorop de Tulpenkoningiin en haar hofdame. De dag erop is de jaarlijkse 11-dorpen steptocht. De Noordoostpolder kent tien dorpen rondom centrumplaats Emmeloord: in ieder dorp ligt een tulpenmozaïek, met elkaar verbonden door een autoroute van 80-85 kilometer. In verband met het koude voorjaar start deze route een week later: de mozaïeken worden op zaterdag 27 april geplaatst.

Lees ook:Tulpenfestival 2015 in de Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder 2012
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder
Lees ook:Tulpenfestival Noordoostpolder 2011
Lees ook:Nacht van Oranje 2014 en Kennedymars in Emmeloord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>