Haringvissers terug in Scheveningen met eerste nieuwe haring


Zondagmiddag 3 juni 2012 komen de eerste haringvissers terug in Scheveningen met de eerste nieuwe haring van dit seizoen aan boord (2015: klik hier). Het eerste vaatje nieuwe haring wordt woensdag 6 juni geveild. De veiling luidt het haringseizoen in. Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar een goed doel; dit jaar naar het Jeugdsportfonds. Al even traditioneel zijn de verschillende haringparty’s –en proeverijen in het hele land.

Zaterdag 9 juni hijst minister van Financiën Jan Kees de Jager de Scheveningse vlag, als opening van Vlaggetjesdag, het jaarlijkse haringfeest in de haven van Scheveningen (2013: klik hier). De Scheveningse visboer Albert Simonis, vorig jaar nummer één in de nationale haringtest van het AD, meldde deze week dat de Hollandse Nieuwe dit jaar ‘lekker vet’ is. Zijn haringinkoper had kort daarvoor in Noorwegen de eerste aan land gebrachte Hollandse Nieuwe geproefd en vond de kwaliteit ‘uitstekend’.

Lees ook:AD Haringtest 2017
Lees ook:Eerste nieuwe haring is binnen
Lees ook:AD-Haringtest 2016: goed haringjaar
Lees ook:Vlaggetjesdag Scheveningen 2012
Lees ook:Eerste nieuwe haring 2011 is binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>