AD Haringtest 2017

Voor de 36e keer op rij heeft het AD de Hollandse Nieuwe van Nederlandse haringverkopers onder de loep genomen. Ook in deze editie van de Nationale Haringtest eindigde haringhandel Gebroeders Simonis als eerste: met een 10 (vorig jaar wonnen zij met een 10-min). De uitkomsten zijn iets minder goed dan vorig jaar: toen scoorde nummer 26 in de lijst scoort nog een negen, nu nummer 13 (en tot en met nummer 25 een 9-min).

Tot en met nummer 85 scoorde minimaal een 6, vanaf nummer 121 een 2,5 of minder (in totaal 23, vorig jaar waren het er 31). In totaal werden 148 verkooppunten bezocht: de keurmeesters keken onder meer naar de temperatuur, hoe de vis werd schoongemaakt, het uiterlijk, de geur en de smaak van de haring en naar het aantal bacteriën in de vis (dat een graadmeter is voor de houdbaarheidsdatum). De haringhandel zelf is niet altijd te spreken over de uitslag: critici spreken van ‘subjectief onderzoek’, ‘corruptie’ en ‘vriendjespolitiek’.

Lees ook:AD-Haringtest 2016: goed haringjaar
Lees ook:Helft Hollandse nieuwe onder de maat
Lees ook:Kraamhouders sidderen voor uitslag AD Oliebollentest
Lees ook:Haagse vishandel wint Nationale Haringtest 2011
Lees ook:Top tien Tuinvogeltelling 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>