Fair Bijzonder Beeckestijn

Tot en met zondag 3 juni 2012 zijn de tuinen van landgoed Beeckestijn in Velzen-Zuid het decor van de Fair Bijzonder Beeckestijn: de oudste en succesvolste buitenfair van Nederland, onder een nieuwe naam, maar in de vertrouwde sfeervolle setting van het landgoed. Bijna 120 bedrijven presenteren hun producten, waaronder veel bedrijven die zich niet eerder aan een groot publiek toonde, waaronder hoveniers, kwekers, kleine modespeciaalzaken en interieurspecialisten.

 

Er is een groot culinair aanbod. Bekende koks nemen het publiek ieder uur mee op een culinaire ontdekkingsreis in het broodtheater. Daar is ook ieder uur een presentatie uit een nieuw receptenboek van Seasons, dat in september uitkomt. La Place richt een restaurant in langs de vijver en op de terrassen van A Matter of Taste wordt High Tea of High Wine aangeboden. Daarnaast is het culinair genieten in de net geopende Brasserie Beeckestijn. In een door ariadne at Home ingerichte stijlkamer in het hoofdgebouw staat een fotograaf klaar. Tuinarchitect Dick Bijer houdt open huis en in het hoofdgebouw is de tentoonstelling Tuin- en Landschapsarchitectuur te bekijken. Een gids van natuurmonumenten verzorgt een bomen- en plantentocht over het landgoed. Buitenplaats Beeckestijn is een 18e-eeuws landgoed: een prachtig voorbeeld van de cultuur van de Hollandse buitenplaats. Het was gebouwd als zomerverblijf voor Amsterdamse regenten en is één van de weinige in zijn geheel overgebleven grote buitens aan de duinrand in Kennemerland. De tuinen en het park zijn in nauwe samenhang met het huis ontworpen en zijn van groot cultuurhistorisch belang. Tickets: zie website. De Fair is iedere dag te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Landgoedfair Beeckestijn: chique eropuit
Lees ook:Pinksterweekend: Summer Fair op Landgoed Het Laer in Ommen
Lees ook:Pinksterfair slot Zeist: chique én trendy
Lees ook:Dag van het Kasteel 2012
Lees ook:Summer Fair op landgoed Het Laer in Ommen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>