Koning opent 100 jaar De Stijl in Haags Gemeentemuseum

De Nederlandse kunststroming De Stijl bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met een reeks tentoonstellingen in het hele land rondom het thema ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. Zaterdag 11 februari geeft koning Willem-Alexander het startschot in het Haags Gemeentemuseum. Hij opent er de tentoonstelling van twee belangrijke Stijl-kunstenaars: Piet Mondriaan (1872-1944) en Bart van der Leck (1876-1958).

De NOS doet om 17.10 uur verslag van de opening op NPO 2. Honderd jaar geleden werd de kunstbeweging De Stijl opgericht in Leiden. Het Gemeentemuseum is het kloppend hart van het eeuwfeest, met  de grootste collectie Mondriaans ter wereld en een van de grootste collectie van de Stijl (video: klik heir).

Lees ook:Start visual themajaar 2017 Mondriaan tot Dutch Design op Hoog Catharijne Utrecht
Lees ook:Ook Duckstad omarmt 100 jaar De Stijl
Lees ook:Prinses Beatrix opent Vila Mondriaan in Winterswijk
Lees ook:Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>