Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei

Vrijdag 19 mei tot en met 17 september vindt in Amsterdam-Zuid de vijfde editie plaats van ARTZUID, de gratis toegankelijke gratis tweejaarlijkse beeldenroute, waar ruim 60 monumentale beeldhouwwerken als het ware worden ingepast in het beroemde stedenbouwkundige plan-Zuid van architect H.P. Berlage. De meeste beelden zijn te zien op de Minervalaan, de Apollolaan en de Zuidas, met ‘uitstapjes’ naar RAI en Strand-Zuid in het oosten, de Zuidas tot het Gelderlandplein in het zuiden en Museumplein en Museumkwartier in het centrum.

Deze jubileumeditie is samengesteld door Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. De werken sluiten aan bij het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design en laat de invloed van De Stijl zien op monumentale, abstracte sculpturen van Nederlandse kunstenaars. Fuchs laat de invloed zien op naoorlogse kunstenaars. Daarnaast hebben acht kunstenaars werk speciaal voor ARTZUID gemaakt. Op de Zuidas staan beelden van internationale kunstenaars.

Lees ook:Prinses Beatrix opent ARTZUID 2015 IN Amsterdam
Lees ook:Massaal scholenbezoek ART ZUID Amsterdam
Lees ook:Slotbericht ARTZUID 2017
Lees ook:ARTZUID 2013 in Amsterdam
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>