Start visual themajaar 2017 Mondriaan tot Dutch Design op Hoog Catharijne Utrecht

In 2017 staan verschillende steden in Nederland in het teken van 100 jaar De Stijl. Vier van de bekendste De Stijl kunstenaars zijn in Utrecht of Amersfoort geboren: Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Bart van der Leck. Deze steden staan dan ook uitgebreid stil bij het jubileum. In beide steden is nog veel te zien van Mondriaan en Rietveld. Woensdag 29 juni onthult Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht in het knooppunt van Nederland, Hoog Catharijne, een 17 meter lange visual over het landelijke programma van het themajaar (bron: persbericht).

’2017 is het jaar waarin we 100 jaar vormgeving van de toekomst vieren’, meldt de organisatie. Directe aanleiding is de oprichting van De Stijl in 1917, met kenmerken die tot op de dag van vandaag in Dutch Design te zien zijn. Om deze mijlpaal te vieren heeft NBTC Holland Marketing, samen met haar partners, 2017 uitgeroepen tot themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Het themajaar markeert de introductie van de verhaallijn Mondriaan tot Dutch Design, die bezoekers door heel Nederland naar interessante plaatsen voert die te maken hebben met werken uit de periode van De Stijl en hedendaags design. Musea, erfgoedlocaties en evenementen in Nederland stellen werk van topdesigners centraal, zetten deuren van ateliers open en eren kunstenaars als Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg.

Lees ook:Koning opent 100 jaar De Stijl in Haags Gemeentemuseum
Lees ook:Vijfde editie ARTZUID opent vrijdag 19 mei
Lees ook:Ook Duckstad omarmt 100 jaar De Stijl
Lees ook:Happy Street wint Dutch Design Award
Lees ook:GLOW Eindhoven: zaterdag 12 tot en met 19 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>