Prinses Beatrix bij 19e BalletGala Dansersfonds in DeLaMar Theater

Maandag 14 november is prinses Beatrix aanwezig bij de 19e editie van het Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het fonds werd in 1979 door Alexandra Radius en Han Ebbelaar – in die tijd solisten van Het Nationaal Ballet – opgericht met het doel jonge danstalenten financieel te ondersteunen, net als dansers die hun carrière – bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd of door blessures – moeten beëindigen.

Een van de middelen om fondsen te werven nis het jaarlijkse Balletgala. Het gala wordt dit jaar opgedragen aan Keso Dekker, die al meer dan 35 jaar als decor- en kostuumontwerper zijn stempel drukte op hoe dansvoorstellingen eruit zien. Zo werkte hij veel samen met choreograaf Hans van Manen. Tijdens het Gala voeren onder meer Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam werken uit van choreografen als Hans van Manen en Ed Wubbe.

Lees ook:Prinses Beatrix bij 20e Balletgala Dansersfonds
Lees ook:Het Nationale Ballet presenteert: Hans van Manen Live
Lees ook:Koningin bij Balletgala Dansersfonds ‘79
Lees ook:Balletgala in DeLaMar Theater
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2009 in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>