Prinses Beatrix bij 20e Balletgala Dansersfonds

Maandag 13 november is prinses Beatrix aanwezig bij de 20e editie van het Nederlands Balletgala van Stichting   Dansersfonds ’79 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het fonds werd in 1979 door Alexandra Radius en Han Ebbelaar – in die tijd solisten bij Het Nationaal Ballet – opgericht met het doel jonge danstalenten financieel te ondersteunen, net als dansers die hun carrière – bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd of door blessures – moeten beëindigen.

Een van de middelen om fondsen te werven nis het jaarlijkse Balletgala. Het gala wordt dit jaar opgedragen aan de dit jaar 85 jaar geworden Hans van Manen, die als geen ander zijn stempel op de Nederlandse dans heeft gedrukt. Tijdens het Gala geven alle grote Nederlandse dansgezelschappen acte de présence. Ze werken allen belangeloos mee aan de galavoostelling, waar ook ee naantal prijzen worden uitgereikt: de Aanmoedigingsprijs en de Prijs van Verdienste.

Lees ook:Prinses Beatrix bij 19e BalletGala Dansersfonds in DeLaMar Theater
Lees ook:Koningin bij Balletgala Dansersfonds ‘79
Lees ook:Het Nationale Ballet presenteert: Hans van Manen Live
Lees ook:Balletgala in DeLaMar Theater
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2017 in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>