Parkfest strijkt neer in Philips de Jonghpark in Eindhoven

IMG_20160918_115126Ieder jaar rond het tweede weekend van augustus vindt in Eindhoven het unieke muziekfestival Parkfest plaats, sinds vorig jaar de opvolger van Folkwood. Vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus is het Philips de Jonghpark in festival-stemming, met zo’n 30 optredens op vier podia, kindervertier, ‘goede catering aanbod en een kleinschalige maar luxe camping.

De camping biedt warme douches, stroomaansluitingen, voldoende schone wc’s en ruimte voor gezinnen. De camping gaat donderdagmiddag open en sluit maandagochtend. Parkfest biedt een verscheidenheid aan muziekstijlen, die terug te voeren zijn op de basis van ‘folk’. Zoals Ierse muziek met opzwepende violen en ritmische bodharns, Engels folk met ballads en verhalen, Pagan folk met Keltische muziek, Balfolk uit Frankrijk en België om op te dansen, Amerikaanse Blue Grass, folkmuziek van eigen bodem en cross-overs met andere muziekstijlen.

Een festivalmarkt biedt producten en stands die passen bij het karakter van het festival. Zo krijgen instrumentenbouwers  en -verkopers alle ruimte met demonstraties en een ruilbeurs. Verder is er een randprogramma met muziekworkshops, poëzie, film, theater- en circusacts en een uitgebreid kinderprogramma. Tickets: zie website.

Lees ook:Parkfest vervangt Folkwoods Eindhoven
Lees ook:Phantasium 2012 in Beursgebouw Eindhoven
Lees ook:SOLAR weekend Roermond
Lees ook:Gothic & Fantasy Beurs Rijswijk
Lees ook:Phantasium Eindhoven 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>