Juni is Waterloomaand in de Hermitage Amsterdam

IMG_20160509_164824In juni staat de Hermitage Amsterdam in het teken van de Slag bij Waterloo, deze maand precies 200 jaar geleden. Vrijdag 5 juni onthulde generaal-majoor Van Uhm een maquette van de Slag bij Waterloo, op schaal 1:72 natuurgetrouw weergegeven. Piet Prinsen uit Castricum werkte 28 jaar aan het 33 vierkante meter grote werkstuk. Hij is iedere dag aanwezig om toelichting aan bezoekers te geven. De maquette is de grootste in zijn soort, telt ruim 9.000 soldaten en 1.500 paarden en beeldt het slagveld uit vlak voor de aanval op Napoleon.

Bezoekers van de tentoonstelling ‘Alexander, Napoleon & Joséphine’ kunnen de maquette tot en met 21 juni bekijken. Zaterdag 13 en zondag 14 juni is Stratego-weekend en kan jong en oud het bekende spel spelen en het opnemen tegen de Nederlands én wereldkampioen. Zaterdag 20 juni begint om 15.00 uur de voorvertoning van de documentaire ‘De Slag bij Waterloo, Dagboek van een veteraan’. Omroep MAX zendt de documentaire in het najaar uit op NPO 2. De dag erop volgt ‘De schaduw van de revolutie’, een muzikale lezing door schrijver Bart van Loo en gitarist Geert Hellings. Zondag 28 juni vindt Joséphines tuinfeest plaats, met een concert van De Bezetting Speelt.

Lees ook:Picknick in het Park van Paleis Soestdijk
Lees ook:Slag om Bourtange
Lees ook:Op bezoek in Oekraïne bij het Nederlands Elftal
Lees ook:Verhalenfestival paleis Soestijk
Lees ook:FantasiaFest 2011 Meppel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>