Slag om Bourtange

Zaterdag 1 en zondag 2 mei 2010 herleeft de vaderlandse geschiedenis van bijna 200 jaar geleden in en rond vesting Bourtange in Oost-Groningen (2012: klik hier). Dan vindt de Slag om Bourtange plaats: een groot schijngevecht, zoals dat in 1814 plaatsvond ten tijde van Napoleon. Het leven uit die tijd wordt nauwkeurig nagespeeld. Bijna 600 ‘Europese soldaten’ komen dit jaar naar het vestingstadje  aan de Duitse grens: vrijwilligers uit verschillende Europese landen die de Napoleontische geschiedenis laten herleven.

 

Naast ‘oorlogje spelen’ bootsen ze het leven van bijna 200 jaar geleden na, met kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven, eetgewoonten en kampvuren uit die tijd. Bezoekers kunnen dit allemaal bekijken. Zaterdag gaan de bivakken om 11.00 uur open voor het publiek en vinden in de vesting allerlei activiteiten plaats. De veldslag vindt zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur plaats. De slag wordt nauwgezet volgens de toenmalige tradities uitgevoerd door infanterie en cavalerie, met kanongebulder en de knallen van musketten. De Vesting Bourtange organiseert sinds 1996 ieder jaar de ‘Slag om Bourtange anno 1814’. In 2003 werd die traditie doorbroken door de Slag om Bourtange anno 1640 na te spelen. Sindsdien herleeft het ene jaar 1814, het andere jaar 1640. Toegang kost € 8,=, kinderen van 6 tot en met 12 betalen € 4,=.

Lees ook:Slag om Bourtange 2012
Lees ook:Slag om Bourtange 2011
Lees ook:Pieter van Vollenhoven opent Terra Mora in vesting Bourtange
Lees ook:Vesting Spectaculum Bourtange
Lees ook:Verschuren wint goud op de 200 meter vrije slag bij EK Langebaan in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>