Picknick in het Park van Paleis Soestdijk

Van juni tot eind augustus kan iedereen royaal én royal komen picknicken in het park van Paleis Soestdijk. Een bijzonder uitje voor groepen, vriendinnen of familie. In de Oranjerie zijn welgevulde picknickmanden te koop, inclusief een royaal picknickkleed en een plattegrond met plekken in de prachtige paleistuin waar je vrijelijk op het gazon mag zitten. Voor en na de picknick kan je op eigen gelegenheid het paleis bekijken.

Zie ook: Zomeravond cinema in de paleistuin

Tot 31 augustus hangt er de fotoreeks ‘Images of Green Planet’ en van 19 juni tot en met 27 september is in de tuin de hedendaagse kunsttentoonstelling ‘Palace in Wonderland’ te bekijken. Zaterdag 20 juni is de Dag van de Architectuur en doet een deskundige alle bouwkundige ins and outs over het paleis uit de doeken. Zondag 21 juni (Vaderdag) staat in het teken van 200 jaar na de Slag bij Waterloo, met gratis festiviteiten rondom de Naald, aan het eind van de oprijlaan tegenover het paleis.

Paleis Soestdijk is uniek. Na de dood van koningin Juliana en prins Bernhard in 2004 werd het paleis, waar ze sinds 1937 woonden, leeggehaald. Het pand, in bezit van de Rijksgebouwendienst, ligt er anno 2015 net zo bij als het werd achtergelaten. De tijd is er stil blijven staan. Daar waar paleis Het Loo een museum is, probeert paleis Soestdijk een vaste plek te veroveren op de evenementenkalender. Zo speelde zich in 2012 op de vijver in de tuin de opera ‘Orfeo ed Uridice’ af, was er in het paleis een grote tentoonstelling van Escher en was er vorig jaar juni het dance-event Monarch in de voortuin.

Lees ook:Paleis Soestdijk tijdelijk opnieuw open
Lees ook:Popconcert in tuin Paleis Soestdijk – Royal Park Live
Lees ook:Tentoonstelling Escher in paleis Soestdijk
Lees ook:Het is ‘BAL!’ op Paleis Soestdijk – vanaf zaterdag 25 juni
Lees ook:Royaal genieten op paleis Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>