Topstukken uit 30 jaar ‘Tussen Kunst en Kitsch’ in Museum Flehite Amersfoort

@Erik Feenstra

Zondag 19 april opent in Museum Flehite in Amersfoort de tentoonstelling ‘30 Jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen‘. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het bekende tv-programma van AVROTROS is tot en met 12 juli een selectie van meer dan honderd voorwerpen uit het programma te zien in het stadsmuseum van Amersfoort.

Zie ook: Playmobil in Museum Hoorn

De tentoonstelling is samengesteld door experts van ‘Tussen Kunst en Kitsch’. Te zien zijn onder meer: 17e-eeuws glas, art-deco voorwerpen, juwelen, meubels, archeologische vondsten, Delfts Blauw en kunstwerken van grootmeesters als Escher, Picasso en Pieter Breughel de Jonge. Ter gelegenheid van deze expositie heeft Gilde Amersfoort een stadswandeling uitgestippeld door het centrum langs beeldende kunst en kitsch in de openbare ruimte van de Keistad. Museum Flehite aan de Westsingel 50 in Amersfoort is dinsdag tot en met vrijdag open van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Lees ook:Tussen Kunst & Kitsch ontdekt Breughel
Lees ook:Vodou in het Tropenmuseum Amsterdam
Lees ook:Rafaël in Teylers Museum Haarlem
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft: half miljoen voor Pieter de Hooch tentoonstelling
Lees ook:Vierhonderd jaar studenten in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>