Vierhonderd jaar studenten in Groninger Museum

In het Groninger Museum is zaterdag 1 maart de tentoonstelling ‘De student in Groningen 1624-2014‘ geopend. Dit jaar vier de stad het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Studenten ‘vormen al eeuwenlang een kleurrijk, opgewekt en kritisch klimaat in de stad’, aldus het museum. In Groningen – ook wel het Amsterdam van het noorden genoemd – is een op de vijf inwoners student. De expositie is de eerste van drie tentoonstellingen rond het jubileum.

De andere twee zijn ’400 jaar wetenschap’  in de Der Aa-kerk en ‘Kunst en wetenschap’  in het Universiteitsmuseum. Van 15 mei tot 16 juni zijn er in de stad tal van festiviteiten rond het ‘RUG-thema For Infenety (400)‘. De tentoonstelling in het Groninger Museum belicht het studentenleven aan de hand van voorwerpen, foto’s en filmbeelden; niet allen de gezelligheid, maar ook de rol van studenten tijdens oorlogen. bij de ontwikkeling van de stad, in de politiek en in het sportleven. Het oudste voorwerp in het bewijs van inschrijving van de allereerste student. De expositie is tot en met 31 augustus te zien.

Lees ook:Koning bij start viering 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:Expositie ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum verlengd tot 10 april
Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:Rafaël in Teylers Museum Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>