Spanjaardsgat Festival 2014 in Breda

Donderdag 15 tot en met zondag 25 mei vindt in Breda de jaarlijkse Spanjaardsgat Festival plaats (2016: klik hier): een cultuurfeest verspreid over twee lange weekenden. Op een drijvend podium in het historische Spanjaardsgat bieden een groot aantal orkesten en koren allerlei soorten muziek: rock, musical, salsa, bigband, pop, slagwerk, jazz, amusementsmuziek en licht klassiek. Het festival opent 15 mei met een rockconcert. Vrijdag 16 mei geeft het orkest van de Koninklijke Landmacht een spetterende show, met zangsolisten en leerlingen van de Bredase muziekschool de Nieuwe Veste.

De Nieuwe Veste is zaterdagmiddag opnieuw van de partij en ‘s avonds treden onder meer studenten van de militaire beroepsopleidingen KMA, Kim Den Helder en KMS uit Brussel en de hogescholen Avans en NHTV op. Zondagmiddag en -avond staat het populaire Salsa op het Water op het programma, met muziek, meedansen, demonstraties en workshops. Donderdag 22 mei is het tijd voor harmonie, zaterdagmiddag voor muziek, zang, dans en dichtkunst. Vrijdag- en zaterdagavond volgt ‘Musical All In’.  Zondag komt ‘Breda Drrrumt’, slagwerk in alle soorten en maten als knallende afsluiter. Na afloop van de concerten zorgen kleinere muziekgezelschappen meermalen voor muzikaal vertier. Op 4 maart 1590 smokkelde de turfschipper Adriaan van Bergen uit Etten-Leur over het water soldaten van Prins Maurits binnen in het kasteel van Breda. Zij heroverden de stad op de Spaanse bezetter. Sindsdien heet het water voor het kasteel Spanjaardsgat.

Lees ook:Spanjaardsgat festival 2013 in Breda
Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda
Lees ook:Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>