Breda: Spanjaardsgat Festival 2017

Donderdag 10 tot en met zondag 21 mei vindt in Breda het jaarlijkse Spanjaardsgat Festival plaats: 27 gratis concerten van pop tot klassiek op een ponton in de haven in het centrum van de stad, met zo’n 1300 Bredase talenten: musici, zangers, dansers, choreografen, regisseurs, video-editors en dirigenten. Met de Koninklijke Militaire Academie in de buurt neemt militaire muziek binnen het festival traditioneel altijd een bijzondere plaats in.

Zie ook: ART BREDA

Een greep uit het aanbod: Klassiek met Gidsen (voluit de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit België), Caribbean Night met Marinierskapel, James Bond at Spanjaardsgat, Wazzup, Militair Academie Orkest, Music at the Movies, SousaParade en SousaConcert, Breda Zingt Hazes en Salsa aan de haven. De openingsnight wordt verzorgd door Pathé Breda me t pop-up restaurant Ravanello een mix van film (La La Land), dans en lekker eten.  In 1590 smokkelde de turfschipper Adriaan van Bergen uit Etten-Leur over het water soldaten van Prins Maurits binnen in het kasteel van Breda. Zij heroverden de stad op de Spaanse bezetter. Sindsdien heet het water voor het kasteel Spanjaardsgat.

Lees ook:Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2014 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat festival 2013 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012
Lees ook:Breda Spanjaardsgatconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>