Spanjaardsgat Festival 2012

Vrijdag 25 mei 2012, vlak voor Pinksteren,  opent in Breda het Spanjaardsgat Festival, dat duurt tot en met 10 juni (2013: klik hier). Het Bredase Spanjaardsgat fungeert als historisch decor van 15 muziekopvoeringen op een ponton in het water van beroeps- en amateur-formaties. Onder de deelnemers zijn de Marinierskapel, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Nederland Politie Orkest, de drie topharmonieën en andere groepen uit Breda, koren, bigbands en combinaties van meerdere verenigingen.

Het festival is de opvolger van de Spanjaardsgatconcerten die sinds 2003 ieder jaar plaatsvonden en blijven bestaan: onder de naam ‘ Classic Night’. Donderdag 25 mei is de generale repetitie van de Spanish Classic Night, dat 25 en 26 mei wordt uitgevoerd. Op 4 maart 1590 smokkelde de turfschipper Adriaan van Bergen uit Etten-Leur  via dit water soldaten van Prins Maurits binnen het kasteel van Breda. Zij heroverden de stad op de Spaanse bezetter. Maandag 28 mei is de Landelijke Dag van het Kasteel (in Breda de Nassaudag), met een afsluitend programma op het water. Zondagmiddag 10 juni wordt afgesloten met ‘Popera’: een mix van Bredase opera en pop.

Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat festival 2013 in Breda
Lees ook:Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2014 in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>