Locatievoorstelling Het Geheugen van Rotterdam

Van donderdag 1 tot en met zondag 25 mei is Het Geheugen van Rotterdam te zien in Arminius aan het Museumpark. Het Geheugen van Rotterdam is een locatievoorstelling over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Het publiek is te gast in Arminius en wordt meegenomen door de vertrekken, zoals de nog niet eerder opengestelde ondergrondse gewelven. Hoe moeten we anno 2014 de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam herdenken? Het Geheugen van Rotterdam laat de tegenstelling zien tussen de integere motieven om de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de exploitatie van de sentimenten rondom herdenken door commercie, politiek en bewoners (bron: persbericht).

In deze tragikomedie heeft de wethouder van Brandveiligheid, Sport en Cultuur een tentoonstelling laten inrichten om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog tastbaar te maken. Het publiek kan de oorlog bijna aanraken, er doorheen lopen, zichzelf een onderduiker wanen. De tentoonstelling lijkt hiermee het publiek te vermaken, te entertainen. Schiet de tentoonstelling niet haar doel voorbij? Moet de herdenking van de Tweede Wereldoorlog een attractie worden om ook anno 2014 mensen te trekken? Onderwater Producties is een initiatief van theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks. Eerdere voorstellingen zijn FutureShock (2012) over de schoonheid van ouder worden en Insomnia (2011, juryprijs EnschedeFringe).

De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur en is te zien van 1 tot en met  25 mei, de try outs zijn op 1 en 2 mei, de première op donderdag 3 mei. Op 4 mei is er in het kader van de Nationale Herdenking een speciaal programma in samenwerking met Theater Na de Dam, Amsterdam en de drie Rotterdamse gezelschappen Ro Theater, Hotel Modern en Onderwater Producties. Tickets: zie website. Op de dagen van de voorstelling worden de nog beschikbare kaartjes bij Arminius verkocht, 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Entree: € 15 euro, met kortingskaart (CJP, Rotterdampas of studentenkaart) € 10 euro.

Lees ook:Zondag 4 mei: Theater na de Dam
Lees ook:Remenbrance Day in Apeldoorn
Lees ook:Sprookjesboom de Musical terug in Efteling
Lees ook:Paleis op de Dam donderdag 27 juni gratis open
Lees ook:Koningin bij lustrumviering Nationaal Comité 4 en 5 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>