Grootste modeveiling ooit in Amsterdam

IMG_20160518_135613Zaterdag 26 oktober beleeft Amsterdam de grootste modeveiling ooit, in de Akademie Vogue aan de Rozengracht, een opleidingsinstituut op modegebied. Meer dan duizend kledingstukken, accessoires en schoenen komen onder de hamer. Ze waren van Joke Veeze, oud-directrice van de academie.

Afgelopen mei overleed ze op 68-jarige leeftijd. Sinds de jaren 80 verzamelde ze kleding, tassen en schoenen van bekende ontwerpers. Er zitten topstukken tussen van Chanel. Dries van Noten en Viktor & Rolf.Volgens veilingmeester Eva Kooijmans van veilinghuis Gavelers gaat het om de grootste modeveiling ooit in ons land. De kijkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur, de veiling op zaterdag is opgedeeld in een ochtend-, middag- en avondsessie. Zowel de kijkdagen als de veiling zijn gratis toegankelijk.

Lees ook:Viktor & Rolf in Centraal Museum Utrecht
Lees ook:Spullen Land van Ooit onder de hamer
Lees ook:Fashion Ahoy in Maritiem Museum Rotterdam
Lees ook:Schoenen Museum Waalwijk viert 60e verjaardag
Lees ook:Arnhem Mode Biënnale 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>