Fashion Ahoy in Maritiem Museum Rotterdam

Amsterdam heeft een internationale modeweek en Den Haag de Dutch Fashion Awards. Rotterdam wil niet achterblijven op modegebied, maar legt als havenstad een link tussen mode en zeevaart. Op 25 september opende in het Maritiem Museum Rotterdam de tentoonstelling ‘Fashion Ahoy’. Tot en met 13 maart 2011 zijn er meer dan veertig werken te zien van modeontwerpers die zich lieten inspireren door de nautische wereld. Zo maakten Chanel en Gaultier vaak gebruik van matronzenpakken en kapiteinskostuums.

De expositie toont kledingstukken en accessoires uit grote modehuizen als Chanel en Yves Saint Lorent, maar ook van Nederlandse ontwerpers als Victor & Rolf en Jeroen van Tuyl. Hoogtepunten zijn de jurk van Jean Paul Gaultier die prinses Caroline van Monaco ooit droeg, de jurk van zeildoeken van John Galliano voor Dior, het eerste matrozenpakje van de kleine Engelse kroonprins en het marine-uniform van prins Willem-Alexander. Zaterdag 9 oktober verandert het maritiem Museum in Mode Marché: een modemarkt waar jonge ontwerpers en modemerken hun oude collecties met flinke kortingen verkopen. Openingstijden: zie website.

Lees ook:Amsterdam Fashion Week begint met Fashion Weekend voor publiek
Lees ook:Amsterdam Fashion Week start vrijdag 8 januari als Fashion Week Nederland
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2012
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>