Schoenen Museum Waalwijk viert 60e verjaardag

Het Schoenen Museum in Waalwijk viert haar zestigste verjaardag en viert dat met het publiek: op zaterdag 25 en zondag 26 oktober is het museum gratis te bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur. Het museum, voluit Nederlands Leder & Schoenen Museum, koos speciaal voor 25 oktober, omdat dit de naamdag is van Cripinus en Crispinianus, de patroonheiligen van schoenmakers en leerlooiers. 

Het museum opende op 31 juli 1954 haar deuren als Oudheidkundig Museum voor de Schoen- en Lederindustrie op de Kloosterwerf in Waalwijk, ooit het hart van de leerindustrie in ons land. In 1983 kwam de museum in de voormalige schoenenfabriek Pinocchio terecht.  Wat ooit begon als basisverzameling van oprichter Antoon Hendriks (1905-1965), leraar schoenmaken aan de Vakschool in Waalwijk, groeide uit tot een verzameling met niet alleen schoenen en machines voor schoenfabricage, maar ook tassen, koffers, goudleer en paardentuig.

Lees ook:Grootste modeveiling ooit in Amsterdam
Lees ook:TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio
Lees ook:Portrettencollectie bij Museum Van Loon Amsterdam
Lees ook:Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek
Lees ook:Nieuwe trend: schoenen gooien bij een demonstratie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>