Viktor & Rolf in Centraal Museum Utrecht

In het Centraal Museum in Utrecht is tot en met 8 februari 2009 een overzichtstentoonstelling te zien van het wereldberoemde Nederlandse modeduo Viktor & Rolf: ‘The House of Victor & Rolf‘. Dit retrospectief toont de hoogtepunten uit de collecties van Viktor & Rolf van de afgelopen 15 jaar. In een imposant poppenhuis worden nauwkeurig nagemaakte miniaturen van de originele stukken getoond op handgemaakte porseleinen poppen. Bekende haute couture stukken spelen een belangrijke rol, zoals de alom bekende Russian Doll uit 1999-2000. Eén model werd door de ontwerpers omhuld door tien lagen: typerend voor de ironische en surrealistische stijl, waarmee het duo bekend werd.

De werken maken deel uit van meerdere belangrijke internationale collecties: de stukken werden in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld getoond, zoals in Tokyo, Parijs, Los Angeles en Boston. Viktor Horsting en Rolf Snoeren studeerden in 1992 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en vormen sindsdien een ontwerpersduo. Actuele mode is één van de speerpunten van het Centraal Museum, dat inmiddels 29 ontwerpen van het tweetal in de collectie heeft. Het museum is te bezoeken dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Entreeprijzen: zie website.    

Lees ook:Van Gogh Museum: ‘Nederlanders in Parijs 1789 – 1914′
Lees ook:Al 100.000 bezoekers op ‘Picasso in Parijs’ in Van Gogh Museum
Lees ook:Neoclassicisme en Biedermeier in museum De Fundatie Zwolle
Lees ook:De Mesdag Collectie: ‘Nederlanders in Barbizon. Maris, Mauve, Weissenbruch’
Lees ook:Arnhem Mode Biënnale 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>