Van Gogh Museum: ‘Nederlanders in Parijs 1789 – 1914′

In de groots opgezette tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789 – 1914 laat het Van Gogh Museum de Franse hoofdstad zien door de ogen en harten van acht Nederlandse kunstenaars: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Kaemmerer, Breitner, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan, te zien van 13 oktober tot en met 7 januari 2017 (bron: persbericht).

Hun werk – van grote iconische schilderijen tot kleine pareltjes – wordt voor het eerst in de geschiedenis in samenhang met kunst van Franse tijdgenoten getoond. De ontmoetingen met Franse kunstenaars en de kennismaking met een grote diversiteit aan kunst en opvattingen door de Nederlandse kunstenaars staan centraal in deze tentoonstelling. Nederlanders in Parijs 1789 – 1914 bevat meer dan 130 werken, waaronder vele bruiklenen uit musea en privécollecties van over de hele wereld. De tentoonstelling is ontstaan in samenwerking met het RKD (Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) en reist door naar Petit Palais in Parijs.

Lees ook:‘Nederlanders in Barbizon. Maris, Mauve, Weissenbruch’ – vanaf 27 oktober in De Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:De Mesdag Collectie: ‘Nederlanders in Barbizon. Maris, Mauve, Weissenbruch’
Lees ook:Uitmarkt 2017: Van Gogh Museum presenteert interactieve 3D-versie van ‘Amandelbloesem’
Lees ook:Nu en verwacht in Van Gogh Museum en Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:Van Gogh Museum – Picasso in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>