Stadsfestival Zwolle en Beeldbuis Festival

Stadsfestival-275x270Woensdag 4 tot en met zondag 8 september 2013 beleeft Zwolle de tweede editie van het Stadsfestival: vijf dagen theater en muziek op en rond de stadsgrachten (2014: klik hier). Het festival moest terug van acht naar vijf dagen, omdat de provincie de subsidie heeft ingetrokken. Door subsidie van de gemeente en de medewerking van muziek- en theatergroepen komt de tweede editie er toch. ‘Het is knijpen, maar een stad als  Zwolle moet een eigen festival hebben’, meent de organisatie. Het epicentrum is het Rodetorenplein.

Het festivalhart gaat eruitzien als een mediterraan dorpsplein, belooft de website, met onder meer een festivalmarkt. Er zijn zeven theatrale en culinaire vaarroutes uitgestippeld en het Thorbeckegrachtconcert is dit keer uitgesmeerd over drie avonden, met onder meer een optreden van Miss Montreal en op zondag de Musical sing-a-long. Het familie-eiland in het Terpelkwijkpark komt te vervallen. Parallel aan het Stadsfestival loopt het Beeldbuis Filmfestival Zwolle, met als hoogtepunten een interactieve projectie op de Peperbus (en ‘s avonds klokkenconcerten) en zaterdag de ‘Clash of the Shorts‘, een competitie voor korte films in theater de Spiegel.

Lees ook:Stadsfestival Zwolle 2015
Lees ook:Stadsfestival Zwolle 2014
Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Musical Awards Gala 2018
Lees ook:Uitmarkt 2014, landelijke opening culturele seizoen op Museumplein Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>